понеделник, 4 май 2015 г.

В смъртта, книга 1- Гола в смъртта- Нора Робъртс (J.D. Robb)

  Ив Далас е яко ченге! Детектив. Каквото и да е!
  А Рурк е секси, голям и мрачен, с мрачно и мистериозно минало (което се разкрива нататък в книгите), с много колекции от различни предмети. Споменах ли, че е секси?
  А казах ли, че действието в книгите на J. D. Robb a.k.a. Нора Робъртс се развива в далечното бъдеще- 2050-та година?Всъщност, не съм много сигурна дали беше закръглена година или малко преди 50-тата.
  Двамата са страхотна двойка и двамата с тъмно минало, което няма да разкривам, но е просто брутално. За сега съм прочела само две книги от поредицата, тъй като са твърде хубави, за да се четат в електронен вариант, но първите двадесет и пет книги сякаш вече не се продават, а тези, които се са с лилави корици и започват от 25-тата книга- Спомени в смъртта. Това е много тъпо. Но пък не е като да съм търсила автор Дж.Д. Роб, защото те се водят на името на Нора Робъртс, нищо че и другото й е псевдоним. Много ме объркват подобни работи, но важното е, че авторката много я бива в работата й на криминален автор.
  В първи книга от тази поредица Ив Далас се опитва да разреши серия от убийства на проститутки, застреляни в главата, сърцето и между краката, а аедин от заподозрените е не кой да е, а самият Рурк- един от най-богатите и влиятелни хора на Земята, притежаващ много земи на планетата, няколко совалки и май нещо свързано с луната. Да, доста се разпростират притежанията му.
  Както и да е. Рурк и Ив не се събират (не и официално) в първата книга, а аз съм прочела първата и 25-та, шото българи и щото си мислех, че Спомени в смъртта е първата, а не 25-тата. Както и да е. Историята не се развива около Ив и Рурк, а около случая и Ив, която се опитва да го разреши, да не говорим, че убиеца очевидно знае къде живее тя и даже е навестявал дома й в нейно отсъствие, оставяйки й записите на убийствата, които е извършвал, включвайки подробности от сцените...в които чука компаньонките преди да ги убие.
  Много от уликите водят до Рурк, но дълбоко в себе си, Ив знае, че не е той и иска да го повярва, особено когато той й става любовник, но тя не може да се бори с ченгето в себе си.
Та, колкото по-навътре задълбава в случая, толкова повече шокиращи разкрития прави за главният заподозрян и по този начин застрашава живота си и... едно определено нещо в себе си, което би могло да я пречупи.

Като цяло книгата е много хубава, особено за любителите на криминалните романи, да не говорим, че Нора Робъртс включва и секс в книгите си, не кой знае колко подробно описани сцени, но пак достатъчно, за да се смятат за разведрителни след всички сериозни теми около случаите, които Ив разрешава с помощта на Рурк. От приятелката, която ми препоръча поредицата, разбрах, че не веднъж Ив и Рурк са били на косъм от смъртта, но е очевидно, че заедно се справят повече от добре и Спомени в смъртта просто го доказва. Понякога имам чувството, че Рурк и работата й са единствените неща, които пазят Ив да не се разпадне.
  Харесвам Нора Робъртс, чела съм само три нейни книги, но са ми достатъчни, за да знам, че наистина я бива в работата й и с удоволствие да поглъщам всеки ред, написано от нея. Смятам през лятото да чета още от книгите й от поредицата В смъртта. Тази жена има наистина много книги и като казвам много, наистина много!
  А Ако някой ви каже, че книгите на поредицата В смъртта не са свързани, го пратете на майната му, дори и да е човек от книжарницата или ваш приятел, защото на мен така ми го казаха, но аз бях твърдо решена да прочета поредицата от първата книга и помислих, че Спомени в смъртта е първата, но не е. Не правете същата грешка като мен. Гола в смъртта е първата книга. Те наистина са свързани, защото докато в първата книга Рурк и Ив едва сега се срещаха, в 25-тата бяха женени, което ме обърка, защото когато ми разказваха за нея, аз си ги представях как се срещат и ми стана очевидно, че нещо не е наред.
  Абе, това важи за всяка поредица, която е подобна на тази или на Братството на черния кинжал. Това че се разказва за различен брат, не означава, че можеш да почнеш от средата.
  И отново се връщам на смъртта и казвам, че бих прочела и останалите книги, които са над 40 *злорад поглед и смях*.

1 коментар:

  1. Няма да сгрешиш, ако прочетеш и останалите от поредицата...книгите са пристрастяващи и няма да имаш търпение да разбереш какво се случва в следващата и следващата :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...