сряда, 20 декември 2017 г.

Me Before Goodreads


   Hello, fellas! Все още не съм решила какъв график да си направя, предполагам, че ще избера един ден от седмицата, в който съм възможно най-малко заета и един от уикенда, за да мога редовно да пускам ревюта. Най-вероятно ще публикувам в четвъртък и неделя.
  Засега обаче ще пускам, когато се сетя (или когато сътворя нещо), докато се прибера и успея да се организирам отново. Скоро даже може и да пусна подготвения пост, в който обявявам краят на почивката, която си взех ('скоро' е относително понятие).
  
   Сега по същество, този пост е за времето, в което не бях открила Goodreads и  нещата, които правих и си усложнявах живота в пъти повече, хахаха. Да се посмеем малко за това колко зле съм била преи 3-4 години.

Me before Goodreads - Има сайт за книги?!?

  Да, все още не мога да повярвам. 

Me before Goodreads - Има книжни общности?!?

   Радвам се, че ги открих и всеки път преоткривам все по-нови и по-нови.
(Когато започнах блога си дори не знаех как точно трябва да пиша ревютата, просто исках някъде да говоря за книги.)

Me before Goodreads - Има хора, които не харесват този/тази герой/героиня/книга/жанр?!
 
   Да, все още не мога да разбера как така хората имат различни мнения. Да си кажа честно, гледам положителните ревюта на книги, които бих изгорила и си викам "Да не сме чели различа книга? Бих искала да бях прочела романтиката в 50 нюанса сиво, да бях видяла хубавата страна на Carry On, да бях харесала Самодива и всичко останало.. "

Me before Goodreads -  Не всеки е чел това, което съм прочела по същото време като мен

   Понякога наистина се бъркам, признавам си. Когато видя някой да чете Академия за вампири сега ми става странно, защото аз я прочетох малко преди да стана на 14. Знам, че всеки избира какво да чете и кога да го чете, това не е никаква форма на заяждане, просто понякога забравям, че не всеки чете същото нещо като останалите в даден момент. 

Me before Goodreads - Тази трилогия не е трилогия?!?!

   О, да. Много често български издателства ще заклеймят поредица от 4+ книги като трилогия. Да давам ли примери? Паднали кралства (така ли се казваше оня боклук на Морган Роудс?), Първият гроб отдясно и компания- 12 книги са, на Даринда Джоунс и други.

Me before Goodreads - Google search:  Град от кости 2

  Вярвате или не, аз преди Goodreads така търсих следващите книги от поредицата и знам, че не съм единствената.

Me before Goodreads - Двайсетте издадени фентъзи поредици не са единствените фентъзи книги на света

  Когато за пръв път се натъкнах на Goodreads не успях да го разгадая, но пък успях да намеря книгите и оле, боже! Не бях и подозирала, че може да има толкова много фентъзи книги, защото на 14 вече ги бях изчела всичките по книжарниците, които бяха издадени тогава, освен тези, които не ме привличаха, естествено.
  Познайте после кой се сдоби с много електронни книги, някои от които все още не са прочетени.

Me before Goodreads - Има не особено добри книги?!?!?

  Факт е, че не мога да харесам всяка книга и всеки път като се разочаровам и се чувствам ужасно, но пък обичам да пиша отрицателни ревюта (не защото съм пълна с жлъч, както някои хора си мислят), а защото са най-лесните, леките и забавни за писане. Особено когато хората не се съгласяват с мнението ми.

Me before Goodreads - Що е книжен блогър?

  Всъщност, не съм сигурна дали първия път като влязох в Goodreads намерих ревютата, не помня, но след това може би осъзнах какво и как трябва да пиша тези неща? Може би? #confused

Me before Goodreads - Тази поредица има повече от 4 книги?!

  Моментът, в който реших да кликна върху името на поредицата, което се намира в скобите, беше най-щастливият книжен момент в живота ми. Тогава открих Америка, топлата вода и огънят- 3 в 1. Оттогава не ми се налага да пиша името на автора в Google, за да му видя всичките творби и да търся как да им намеря книгите безплатно... Сега мога с натискането на един линк да видя всички 25 книги от поредицата, хахаха...

  Ето че и този безсмислен пост беше написан. Дойде ми наум вчера, докато четох Заклеващият и си викам, защо не.  Имам пост за Развитието ми като книжен плъх, където някои от точките може да се припокриват. Надявам се да не се умрели от скука посредата.
 
Кажете ми някои неща, които вие сте правили или не сте знаели, преди да откриете Goodreads или друг подобен сайт.

1 коментар:

  1. Мисля, че всчки сме били поне 5/10 от списъка, аз лично бих казала дори 20/10 :D

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...