неделя, 22 ноември 2015 г.

Ключът на Блекторн - Кевин Сендс

 Дебютният роман на Кевин Сендс завладява читателя от първите страници, а в средата вече го е превърнал в заклет фен на героя си Кристофър Роу.
  Започнах да чета тази книга без да знам нищо за нея, включително и резюме, просто проявих интерес от множеството...ами интерес, който породи навсякъде, където гледах в интернет. Обикновено не се втурвам към новите неща, но реших този път да си изневеря и може да го направя отново, ако резултата е същия като сега.
  Хареса ми да скоча с двата крака в тъмното, така да се изразя, защото напълно си заслужаваше. Ключът на Блекторн е една интересна и завладяваща книга, която притежава намек за хумор измежду цялото напрежение покрай смъртта на аптекарите и мрачните събития, преследващи Кристофър. Обичам хората като него, които имат склонността да взривяват неща и да се забъркват в неприятности, а стилът на писане на автора, съчетан с кратките глави позволява на материала в книгата да бъде осмислен много по-бързо и лесно. Той пише завладяващо и леко, с идеална доза описания и пряка реч, а героите му са изградени толкова хубаво, че заобичах дори злодеите.
  Кристофър Роу е 14-годишен чирак на аптекар, който сякаш има вродената дарба да прави от всичко експлозия и неволно да си навлича проблеми. Той е умен и находчив благодарение на майсторът си- Бенедикт Блекторн, който много харесвам като персонаж и благодарение на който Кристофър успява не само да си спаси кожата множество пъти, но и да разкрие мистерията, поради която стават всичките убийства на аптекари. Това разкритие води до нещо много по-голямо, отколкото очаквах и това много ми хареса. А екшънът е допълнителен плюс в хубостта на книгата.
 Том Бейли е най-добрият приятел на Кристофър, който е "толкова верен, че независимо каква абсурдна била поредната измишльотина винаги бил неотлъчно до него." Харесвам такива лоялни и предани приятели, които ги е грижа за теб, Нито веднъж в цялата книга Том не го изостави. Той е понятието "истински приятел", превърнато в личност на хартия.
  Има и други герои, разбира се, но най-главните са Кристофър и Том. Изключително много ми хареса тяхната работа в екип, а постоянното напрежение, което се усещаше в книгата подпомагаше мистериозната обстановка в нея. Изключително съм доволна от книгата.
   Ключът на Блекторн не може да ви разочарова.

Благодаря на издателство Егмонт за предоставената възможност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...