вторник, 3 ноември 2015 г.

Разкъсана - Аманда Хокинг

  Вълнуващо и лесно продължение на една прекрасна и лека трилогия, която ще ви остави без дъх със самата си лекота и дълбочина.
  Тук ни се разкриха много неща, за които в първата книга бяхме оставени на тъмно, завъртяха се и нови мистерии и започнаха много промени. Тази книга сякаш дава ново начало на самата трилогия, тук виждаме Уенди под различна светлина, явяват се нови герои и ставаме по-близки с някои от старите.
  Самите събития в книгата са доста решаващи за следващата, а лекият стил на писане ги поднася лесни за осмисляне и понякога доста забавни. Постепенно Уенди се променя и от неразбиращо момиче става доста силна, упражнява се най-сетне в ролята си на властна принцеса.
  И се завързва любовен триъгълник, който всъщност е доста интересен и даже няма нужда читателят да се чуди кого тя ще избере, понеже е доста очевидно.
  Тук има нови срещи със стари герои също, например Мат, братът на Уенди. Тук той е почти активен герой, който въпреки всичко остава верен на по-малката си сестра и се научава да възприема света на трил, доколкото е възможно.
  Уела стана най-добрата приятелка на Уенди. Да си призная, покрай всичко свързано с Аурора и отношението й към Елора, мислех, че и с Уела ще е така, но се оказа, че тя е далеч по-добра приятелка, истинска приятелка на нашата принцеса.
 И Локи. Още от първия момент, в който срещнах Локи, така да се изразя, го заобичах, Той е един много хубав персонаж, макар и да не се появява често тук. Той помогна доста на Уенди, така да се каже и макар ролята му да не е голяма, мисля, че е ключова тук преди да започне да участва по-активно в третата книга, която сега чета.
  И Тъй като това е продължение на първата ще спра дотук, повтаряйки колко харесвам новите и старите герои, тяхното развития и развитието на самия сюжет. Самата книга е лека, понякога е напрегната, ако не друго, то поне може истински да въздейства на човек, особено ако авторката реши да засили чувствеността.
  Трил са книги, които трябва да се четат една след друга, веднага. Те просто притежават способността да те карат да ги хващаш подред, без да искаш да четеш нещо друго. Те те хващат в този техен трилски капан.

Благодаря на издателство Пергамент Прес за предоставената възможност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...