четвъртък, 14 януари 2016 г.

Reawakened by Colleen Houck

  Проточих четенето на тази книга дразнещо много, не защото не ми хареса, а защото все се оказваше, че нещо времето не ми достига. Чак сама се ядосах на себе си, защото това са едва 400 страници, които обикновено мога да мина за два дни.
  За вече запознатите със стила на Колийн Хоук, тоест прочелите Проклятието на тигъра, мога да кажа, че ако сте я харесали, ще харесате и тази. Reawakened е колкото еднаква, толкова и различна от Тигъра и това я прави още по-хубава.
  А за тези, които не са запознати с авторката, ще споделя накратко наблюденията си относно нея. Стилът й е лек, завладяващ, такъв, който те кара да четеш, не защото е напълно уникален, а защото просто притежава тази щипка красота или както искате го наречете, която може да задържи читателя. Но това, длъжна съм да предупредя, е изцяло мое виждане.
  Обикновено истинското и наистина интересно действие започва след стотната страница и тук не е изключение, въпреки че започва далеч по-динамично от Тигъра. Намира се наистина осезаемо развитие в писането й. И важна и то много важна част в книгите, което трябва да спомена е любовната драма. Ако някой не е фен на подобни тинейджърски изяви, не е препоръчително да се нагърбвате с любовни дилеми и драми, но аз лично много ги харесах, въпреки че не съм по тях. Просто тя пише много хубаво и героите й са просто страхотни.
  Reawakened има доста общо с Тигъра, предимно в герои и сюжет, за всеки прочел първата книга, тази би била доста предсказуема, но все пак интересна, понеже историята е изцяло нова, добре изградена и героинята, както и братята (да има братя, но няма изгледи за триъгълници и четириъгълници) са много яки и отново има стар мъж (като г-н Кадам) да им помага и такива неща, но няма да издавам повече.
  Както казах, героите са различни, харесва ми как се долавят различни характери и това, че всъщност доста прилича на Проклятието на тигъра, а също така се различава също толкова много. Историята е по-интензивна и с доста повече екшън. Действието не започва веднага, но повечето неща се случват по-бързо, както аз обичам и това е един много голям плюс.
  Разбира се, имаше и някои минуси за мен, които хич не ми харесаха, но ако ги споделя, това ще е спойлер.
  Лилиана Йънг, която ще наричам Лили, е човек с контролирани емоции, кото щом среща Амоун и след няколко определени случки, спират да бъдат толкова овладени. Въпреки това тя е силна героиня, от типа, който харесвам, но не и от ритащият задници тип, в което няма нищо лошо, понеже тримата секси братя имат достатъчно ритници за всички, въпреки че се срещаме с лошите типове чак към края, а през това време Лили и Амоун имат други предизвикателства да преминат. Както казах харесвам я и това е достатъчно, не мисля, че има какво толкова да й описвам, тя е страхотна, има си и моментите на слабост, което я прави още по-реална и така, а пълната й с въпроси глава я прави и много забавна.
  Мога да заявя, че историята й с Амоун по нищо не наподобява тази на Рен и Келси, което е страхотно, просто си има драмата.
  Амоун, чието име само предполагам, че се произнася така въпреки транскрипцията в самия текст, е страхотен. Той е просто...египетски древен принц, което само говори за себе си. Той също е силен, това всъщност е неизбежно, понеже точно това е съдбата му. Също така има страхотен характер и е страшно мил с Лили, макар и да е пестелив относно отговорите на въпросите си. Начинът, по който говори е толкова сладък, че просто няма как да не го хареса това.
  Като цяло и тримата братя ся страхотни и за краткото време, в което сме запознати с тримата заедно- Амоун, Амоус и Астън, можем да видим част от характерите им и това колко са прекрасни, силни, забавни и мили. Всеки си има специалност и сили, които се свързват с различен египетски бог и както казах, са страхотни, забавна, мили и грижовни.
  Както вече казах, самата история като идея е много различна, но като строеж е доста еднаква, но все пак е на една авторка. Почти през цялото време поддържа една напрегната атмосфера, а в правилния момент, някъде след средата, вече се изпълва и с правилната доза екшън. Има някои непредвидими обрати, които са добре построени и може да се види ясно стила на авторката. харесват ми такива книги.
  Reawakened е от типа книги, които грабват от първите глави и умеят да поддържат интересът читателя до самия край. Тя е от книгите, които имат голямо емоционално влияние върху човек, имам предвид, специалността на авторката е в описването на чувства, аз лично изпитвах повече от дълбоките чувства на Лили лично, защото са описани наистина добрe. Това е книга, която успя да ме докосне.
  

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...