събота, 23 януари 2016 г.

10 героини, които обичам


  Не мисля, че ще подреждам героите си по някакъв определен ред, а просто ще споменавам тези, за които се сетя първо, понеже не съм обмислила тази публикация подробно, но и не е като да не съм мислила за нея.
  Снимката няма общо със споменаваните от мен герои.

  1. Анита Блейк

  На първо място винаги ще е Анита. Не мога да без нея. Тази жена е просто уникална. Тя е силна, самостоятелна, със силен характер и просто е една невероятна героиня, която малко или много притежава черти на Лоръл К. Хамилтън.
  
2. Клеър

Клеър-чието-второ-име-не-помня е главната героиня от поредицата Вампирите от Морганвил, чиито книги до 4та са преведени от Ибис.
За разлика от случващото се в много книги, Клеър не е обикновено момиче, което се натъква на секси вампир и открива, че е предопределена да спаси света, не, Клеър е просто Клеър- 16-годишно момиче (почти на 17), което обича да учи и влиза рано в университет, но се озовава в разгара на събитията, в град, управляван от вампири.
Отново, Клеър не се влюбва във вампири, тя им помага, за да запази живота си, този на приятелите и на семейството си. Клеър е силна и умна, множество пъти спасява Морганвил от вампирите, враговете им и драмите им, които сами си причиняват.
Клеър е обикновено момиче, в необикновен град и с всякакви приятели. За това я харесвам.

3. Вин

Героинята от трилогията ан Брандън Сандерсън- Мъглороден, винаги ще има специално място в сърцето ми. Споходена от тежка съдба, заради живота й на скаа, тя е принудена сама да се научи да оцелява в цяла група само от мъже и когато изгрява и нейната звезда, тя взима нещата в свои ръце и става един от най-силните и важни герои в трилогията.

4. Роуз Хатауей

Да четеш Академия за вампири е като да живееш заедно с героите. Точно за това и харесвам толкова много книги, които се разказват от първо лице, можеш по-лесно да усетиш героите, особено главните.
С Роуз това не е изключение, нещо повече- докато четеш книгата, не просто наблюдаваш развитието й, но и го изживяваш заедно с нея.
В началото Роуз може да не впечатлява много, но постепенно я виждаме като дръзка тинейджърка, която почти спира да се колебае кога да убива и кога не.

5. Celaena Sardothien

Силна, красива, асасин и на всичкото отгоре- кралица с готин мъж, какво повече да му искаш?
Мога, разбира се, да говоря много за нея, но го смятам за напълно ненужно и всеки, който я харесва, ме разбира.

6. Jasnah Kholin

Джазна, която няма да прочета като Ясна, докато не видя транскрипцията, е силна аристократична жена, която има много интересни способности, учен е и е просто уникален човек, който може би е единствения, който може да затапи Шутът в поредицата на Брандън Сандерсън- Летописите на светлината на бурята  a.k.a. The Stormlight Archives.
Тя има силен характер и е ключов персонаж, особено в частите, където е заедно с Шалан.

7. Чарли Дейвидсън

Когато толков амного харесваш една поредица, че чак забравиш името на главната героиня.
Седях си едни добри 5 минути и се чудих как се казваше Чарли.
Причината да я харесвам, не е защото е частен детектив или защото вижда духове и играе важна роля за преминаването им в Отвъдното, или пък защото си има изключително секси мъж, който й готви и е готов да унищожи света за нея, не е и в това, че тя е наистина, наистина много трудна за убиване, не, причината да харесвам Чарли е нейното чувство за хумор. Нямало е нейна книга, в която да не съм се смяла.

8. Теса Грей

Няма как да не спомена Теса. Все пак заради нея се случи всичко и тя е ключовата героиня за създаването на съвременният свят на ловците на сенки такъв, какъвто го познаваме. Не знам за другите, прочели Адски устройства след петата книга, както трябва, но аз, когато приключих с тях, бях оставена поне пет минути, взираща се в стената, докато всичко ми се навърже в главата, всяка една мистерия, малка или голяма, обяснена в една толкова кратка и така невероятна история.
Но...аз трябваше да превъзнасям героините, на книгите...
Теса все пак е важна и невероятна героиня, която много харесвам.

9. Изабел Лайтууд

Харесвам Клеъри, но винаги някак си съм предпочитала Изабел, макар и да няма чак толкова много информация за нея, понеже тя е точно типът жени или момичета, които харесвам- силни и непобедими отвън, но раними и/или уязвими, дори несигурни, отвътре.

10. Анабет Чейс

Последна, но не на последно място.
Много ме радва как в книгите на Рик Риърдън все има силни женски персонажи, както и слаби, разбира се, идеално балансирано всичко, но Анабет има важна роля в книгите и много я харесвам.
Още от малка, да й се случи толкова много, наложило й се да порасне бързо, тя е една от най-силните героини в книгите на Рик Роърдън в митологичните светове и има важна роля...вече в два от тях. Тя е силна, находчива и какво повече да очакваш от дъщеря на Атина- богинята на войната и мъдростта.
КОгато харесвам някой твърде много, ми е трудно да облека обяснението си в думи, но всеки, който я харесва, знае какво имам предвид- Анабет е страхотна.

1 коментар:

  1. Героините, които са избрала са прекрасни, както и поредиците, в които присъстват :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...