петък, 30 юни 2017 г.

June Wrap Up


  Може бройката на прочетените ми книги за юни да ви се стори голяма, но аз съм готова да се обзаложа, че това ще са 95% от книгите, които ще прочета това лято, защото скоро почвам работа и няма да имам време, а на всичкото отгоре и блога ми опустя. Трябваше да пусна нещо още във вторник, но след хиляди отлагания най-сетне се реших да седна и да напиша пост.
  Добрата новина е, че имам вече нов компютър, от който мога да пиша, но шрифтовете си още не съм ги оправила и известно време май ще пиша предимно с този (на картинките). Това няма значение сега, ще продължа напред към следните книжки.


  Тъй като вече говорих много за тази книга, само ще оставя линк към "ревюто ми", който ще е в кавичките и в заглавието като всички останали.


  Като започвах да чета книгата си мислих как може би няма да ми хареса толкова, колкото братството или как няма да е толкова добра, но о, как съм се излъгала! Хареса ми и съм доволна, че реших да я прочета!


  Един чудесен край на страхотна трилогия. Не знам, сигурно поне 20 пъти ще се повторя тук, но- доволна съм.


Макар и мъчното начало, през което минах, за да навляза в историята, останах впечатлена от книгата. Хареса ми стила на писане, който беше необичаен и много завладяващ, пристрастих се и бързо-бързо я прочетох. 

5.Вампирите и градът

  Прочетох Как да се омъжиш за вампир милионер преди около 2 години и оттогава зациклих на първата книга и не продължих нататък, без значение, че исках да дочета поредицата. Защо? Отговорът е прост, не исках да чета книга за агент на Коловете, защото не мислех, че ще ми хареса, при което започнах тази книга с нагласата, че няма да остана доволна. О, как съм се излъгала! Не само, че ми хареса, ами че и това беше последният окончателен тласък, който ми трябваше, за да изям останалите книги.
  Нямам ревю, защото щях да пиша едно и също и за останалите 14, които прочетох за 2 седмици, единственото, което си струва да се знае е, че книгите са добри.

6. Сърце на вампир

   Разбира се, те не са нещо кой знае колко невероятно. Структурата на сюжета се повтаря във абсолютно всяка една книга до толкова, че са напълно предвидими, дори можеш да се досетиш кога ще се случи интригата, но всяка история е уникална и различна, всяка от жените реагира различно и се държи по свой си начин и това е най-важното. Освен това в новите книги се виждаме със старите герои и да, това винаги ме е радвало.
  Историята на Ема и Ангъс ми хареса, естествено беше забавна, смях се със сълзи, както и на всички останали. Това, което ми хареса още повече е просто самата личност на Ема. Забавна, силна, бойна...ах...

7. Неочаквана любов

  Това е любимата ми книга в цялата поредица. Първата ми любима от 16-те и може би най-любимата. Няма да казвам нищо повече.

8. Коледно желание

  Тази беше сладка.
  Може би забелязвате как коментарите ми стават все по-кратки и по-кратки, но вече казах всичко, което имах и просто ще казвам само по две-три думи.

9. Secret Life of a Vampire

  Тази беше доста забавна, защото е за Джакомо. Ситуацията около запознаването му с Лара е много забавна, а освен това е герой, който не срещаме чак толкова често, колкото останалите. Беше ми доста интересно и забавно да чета за него и развитието на книгите и самата история е много хубаво...Пак почнах да се повтарям. Тази равносметка окончателно е the lamest one.

10. Forbidden Nights With a Vampire

  Оооообичам Фил и Ванда! Тук за пръв път научаваме малко повече за Фил, разбират се подробности около миналото на Ванда, която тя разкри във втората книга и запали любопитството ми.

11. The Vampire and the Virgin
12. Eat, Pray, Love

Втората ми любима книга е тази на Карлос и Кейтлин. Забавна, хубава и пълна с действие, а освен това за пръв път се сблъскват и с китайците, където историята се задълбочава и приема нов тип обрат, който ще е много важен за следващите книги, защото се запознаваме с изцяло нов враг.

13. Vampire Mine

  Този роман е за Конър- мистериозна личност, която се е обявила против любовта между вампир и смъртен. Неговата история е друг вид, няма да я издам, но е два пъти по-трогателна от тази на останалите вампири. Тя е като една жестока шега и да бъде с Мариел и като дар за него. поне според мен.

14. Sexiest Vampire Alive

  Представата ми за Грегори се мени през всичките книги, в които четох за него. Той е много естествено прекрасен герой, особено когато го опознае човек, но откакто научих, че реалните му години са 47, а е умрял на 29 започнах да си го представям като някакъв надебелял плешив чичко, а заглавието на книгата не е иронично. Той се води плейбой и със сексапил в излишък, нооо...едно е да си представяш за вампир на 500 години, изглеждащ като на 25 и друго за такъв на 47, изглеждащ като на 29. Просто ми е странно.
  И не, името му не е Грегъри, а Грегори, майка му е чехкиня. (Така ли се пише?)

15. Wanted: Undead or Alive

Това ми е най-малко любимата книга и не е защото е лоша, напротив, страхотна е, но не ми хареса как завърши, което не лошо. Повтарям, книгата е прекрасна, но...не ми харесва как завърши и това е. Със щастлив край е, но...твърде удобен.

16. Wild About You

  Значи, откакто прочетох истоията на Хауърд не мога да се спра. Както си стоя и се сещам за следното: Handsome Howard, Hunky Howard. He-Man Howard, при което ми става смешно и миличко едновременно, защото Хауърд е като един голям мечок (и той си е) и да... Просто всичките прилагателни, за които се сеща Елза за него започват с Х.

17. The Vampire With The Dragon Tattoo

Една от най-милите и сладки истории. Имах малък проблем с книгата, но тъй като напълно разбирах положението на героинята, не държа реакцията й срещу нея. Това, което ме накара да заобичам книгата беше жертвоготовността на Дугъл. Не че останалите мъже не бяха готови да умрат за жените си, но той бе готов на друго и да...

18. How to Seduce a Vampire (Without Really Trying)

  Някъде от 5-тата книга на поредицата чаках с нетърпение историята на Золтан, защото ми беше изключително интересно. по някаква причина си бях втълпила, че го харесвам много и ти да видиш! Имало си и причина за това! Което естествено ме накара да остана много доволна. Неговата история дава шанс да се случат едни неща с човешките жени и така нататък, което е много добре и много удобно замислено, но това, което лекичко ме разочарова беше краят на книгата и резултатът на Золтан. Отново като в книгата на точка 15- тя не е лоша книга, страхотна е, даже май й дадох 5 звезди, просто крайният резултат ме разочарова. Но аз просто искам всички да са безсмъртни вампири.

  Това, което много ме дразнеше през цялото време бе как само една от жените нямаше нищо против да е вампир заедно със съпруга си. Макар и другата да реши да се промени след едни десетина години, това не  променя нещата. НИКОЯ друга не искаше да се раздели със светлината и просто...макар и да ги разбирам, не мога да разбера какво толкова щеше да стане ако поне си бяха обърнали режима и като мъжете си спяха денем и будуваха нощем, ама не. СЛЪНЦЕЕЕЕЕЕЕЕЕ! КАКВО ЩЕ ПРАВИМ БЕЗ НЕГОООООО?!

19. Crouching Tiger, Forbidden Vampire

  Хареса ми да видя повече от Ръсел, неговата история и личност, тъй като не се вижда чак толкова много от него. Обратите в книгата си заслужаваха, всичко ми хареса и нямам какво толкова да коментирам. Краят беше страхотен, завършен и много добре измислен. Два дни след като приключих с книгата ми се искаше да има още книги, за да мога да продължа да чета истории в този свят. При което исках поредната лбовна история.


  Звучи яко, нали? О, яко е. Дори имам миниревю във фейсбук страницата и дори ще сложа линка в заглавието за повече подробности! 

  Надявам се през юли да успея да прочета поне 3-4 книги и така... С тази работа дето я почвам не знам кога ще публикувам и по колко.

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...