неделя, 22 януари 2017 г.

The Secret Life Of A Book Blogger Tag



Видях този таг от Read At Midnight. (Не пише таг, защото в оригиналния пост, защото й е в категория book tags.) Някои от въпросите не са с буквален превод и това е нарочно.

1. От колко време си блогър?

Запонах блога си през април 2015, така че съм от година и 9 месеца. Миналата година забравих рождения ден на блога и се сетих чак през юли, но нямаше особен смисъл да правя пост. Тази година, обаче, се надявам да пусна нещо.

2. Кога мислиш, че ще спреш да публикуваш постове?

  Изобщо не ми се ще да мисля за края и не съм го и правила. Предполагам, че догодина вече ще пускам по-рядко, защото няма да имам време, възможност и книги, но се надявам това мрачно бъдеще да не се осъществи.

3. Какво е най-добото нещо в това да пишеш в блога?

  Най-доброто нещо? Хората, които срещам, макар и да е онлайн, читателите ми (които рядко коментират), книгите, които издателствата изпращат и цялата нова информация, на която се натъквам чрез блога си.

4. А кое е най-лошото? Какво правиш, за да го поправиш?

  Най-лошото...Понякога ми се налага да жертвам книгите, които искам да чета с тези, които би трябвало да прочета, за да имам статистика, за която се притеснявам. Тъй като пускам през ден, блогът ми има постоянни посещения, но когато пусна ревю на книга, за която никой не е чувал или е стара, имам ниска статистика и това ме дразни. И все пак съм си казала, че аз ще си чета книгите, които искам и ще им пускам ревюта, дори и това да свали статистиката ми.
  Освен това се дразня, че хората бягат от английските ми ревюта като класически вампири от чесън и слънце.
  Другото е подобно на първото- отказвам се от дебелите тухли, които искам да прочета, защото през седмицата, в която ще ги чета, няма да имам постове. Как поправям това? Мъча се да измъдря различни публикации, за да не ми замре блога- това е решението на всичките ми проблеми, хех. Освен това, понякога споделям стари постове.


5. Колко дълго ти отнема да намериш снимки, които да използваш?

  Изобщо не обичам да слагам каквито и да било снимки в ревютата си и затова и не го правя. Те само създават илюзията за дълго ревю, а и изключително много ме дразнят, но за другите постове ми се струва станно, когато са голи...И все пак, не отделям много време в подбирането на снимки (и тук някой може да завърти очи и да си каже "Личи си."), така че 5-10 минути, най-много 15, докато им сложа някой надпис или ги изрежа.

6. Кой е твоят book crush? (Няма смисъл да го превеждам.)

  Имам прекалено много, за да изреждам...
  Роуан, Жан-Клод, Мика, Натаниъл, Едуард (Тед) Форестър, Рисанд, Келсиър, Далинар Колин, Рейес Алекзандър Фароу, Уаксилиъм Ладриан, Уейн, Магда, Мики (Ново начало), Анита Блейк, Боунс и други.

7. Кой автор би желал/ла да бъде в блога ти? (Като интервю, например.)

Брандън Сандерсън, Лоръл К. Хамилтън, Даринда Джоунс, Илона Андрюс, Рик Риърдън, Сара Дж. Маас... Може би и още един- двама. 

Разбира се, това са само мечти, затова пък при мен са Краси Зуркова, Цветелина Владимирова и Мира Монро.

8. Какво носиш, докато си пишеш поста?

Седя по пижама в леглото, а лаптопа ми е в краката ми.
Какво представлява въпросната пижама? Това е един клин и широка тениска.


9. Колко време ти отнема, за да се приготвиш?

Да се приготвя, за да пиша ревюто си? 10 минути, за да си намеря снимката, да си форматирам всичко предварително и да започна. А колко време ми отнема да си намиша ревюто? Отговор в самия въпрос.

10. Какво мислиш за book blogger-скта общност?

  Харесва ми. (Мда, да си имам отговора.) Какво да кажа? Може би се вписвам, а аз обикновено не го правя и макар да не съм от хората, които оставят коментари навсякъде и които общуват с всички, пак се чувствам добре при тях, докато сред други хора е странно- нямаме общи теми и разговорите не вървят. Пък и блогърите все пак са четящи хора и темите са неизчерпаеми. Особено ако си говорим за неволите и проблемите на книжния плъх. Хихи. 

11. Какво мислиш, че човек трябва да направи, за да има успешен блог?

  Освен да го разпростани навсякъде, където може, човек трябва да си създаде график кога да качва и по колко пъти седмично или месечно. Също така тябва да проучи какво се харесва на читателите, за да не ги кара да умират от скука. Блогът трябва да е разнообразен, но и добре написан, но най-важното е да не се обновява един-два пъти годишно, а поне два-три пъти месечно, въпреки че според мен е най-добре един-два пъти седмично. Аз, например, качвам през ден и се получава от три до 4 пъти в седмицата. По този начин човек има постоянни читатели и не подвежда издателствата, които са му пратили безплатна книга (защото в последните 6 месеца се създадоха блогове, които все още си седят на два поста, а оправданието "Нямам време" не важи, защото ако си поел отговорност, изпълняваш я).

Тагвам: Melly, Tedy, Pamela и Yulia

1 коментар:

  1. Много различен и хубав таг. Мерси за поканата и отговорите ти ми харесват, особено онова за вампирите и чесъна! :дд

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...