петък, 28 октомври 2016 г.

The Pastry Book Tag



Hey-hey, fellas! Днес е време за малко по-лек пост. Бях тагната от Мели и Yulia K., благодаря ви! ^^

1. Кроасан: Книга или поредица, която всички(включително и ти) обичат.

Смятам, че дори не е нужно да коментирам, бих добавила и Empire of Storms, но тук още не е излязла и затова ще я оставя така.

2. Френски макарон: Книга, която се е оказала предизвикателство, но си е струвало.

Предизвикателство...Какъв тип предизвикателство? Ще спомена Пътят на кралете, понеже това беше първата ужасно дебела книга, която прочетох и която истински ме запали по наистина солидните творби.

3. Волован: Книга, която мислеше, че ще е страхотна, но ти е паднала в очите.

Carry On наистина ми се искаше да ми хареса, но тази книга е толкова куха и прaзна откъм съдържание, че посто не е истина.

4. Бутерка с шоколад: Книга, за която си мислеше, че ще е едно, а се е оказала съвсем друго.

Очаквах странни и едва ли не зловещи приключения на малката Мирър и Голиат. Очаквах да видя истински опасни преживявания, в които момичето си остава така малко и продължава да разказва за големия си защитних и съвсем не исках да се случи това, което стана и да се развият нещата по този начин. Авторката изобщо не се е справила с двойния сюжет, с който е опитала, а освен това не е успяла и да прецени какъв е жанрът й, защото adult horror могат да се нарекат много неща (като пълна мивка с чинии и остатъци мокра храна по тях), а това тук е просто една пародия.

5. Еклер: Книга или поредица, която не получава достатъчно внимание.

  Ох, ами не съм сигурна, трябва да се поровя, но...МОМЕНТ! Има толкова много хубави поредици, които са само зачепнати (недопреведени) и зарязани и трябваше сама да ги търся и намирам!
  Среднощен ловец на Джанин Фрост, Чарли Дейвидсън на Даринда Джоунс, Нощна сянка на Андреа Креймър- завършена е и още много други, включително и Анита Блейк, ловецът на вампири.

6. Крокембуш: Книга или поредица, която е доста сложна.

 The Stormlight Archives. Е, не бих ги нарекла чак толкова сложни книги, но са написани на много високо ниво и според мен един българин, особено тинейджър, рядко се докосва до нещо такова и смятам, че това една страхотна поредица. Имам много добе изграден свят, уникален е и се проследяват няколко герои, така че не е еднотипно действието и абе...може да мине за сложна и заплетена история.


7. Наполеон: Филм или сериал базиран на книга, които харесваш повече от самата книга.

Това храна ли е? О_О
Дивергенти. Не ми се коментира.

8. Коломпех: Книга или поредица, чието действие се развива в различна от твоята страна.

Ми то повечето книги се развиват навякъде другаде, но не и в България и слава на небесата! Но как да избера само една? О! Сетих се, хаха!
О, да, прочетох я и скоро ще има ревю.

9. Парено тесто: Храна от книга или поредица, която би искал/а да опиташ.

В Spider's Bite, Elemental Assassin Book 1, имаше подобно описание на бургер още в началото на книгата, който бих желала истински да изям. Също така някои от храните в Хари Потър също може да опитам. Като онези шоколадови жаби.

Тагвам: Briana Knows, Kalina & Krisi S.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...