четвъртък, 1 декември 2016 г.

November Wrap Up


Този месец е най-най-успешния за тази година и може да се дължи на тънките книги, които прочетох, но това не означава, че не се броят. Шестнадесет е една солидна и много добра бройка като за край на годината.

4. Magic Binds

   Ще пиша общо за последните 4 книги от поредицата, защото няма смисъл да ги разглеждам поотделно и мисля, че цял един месец писах достатъчно за тях. Те са уникални, новата ми любима поредица, която препоръчвам на всеки, на когото му се струва интересна и ревюто на последната книга не знам кога ще бъде качено.


  Това е една страхотна нова книга, която ще бъде публикувана чак през април, но си струва да бъде почетена. Аз трябваше да я редактирам, но просто нямаше какво толкова да се оправя. Ревюто ще бъде пуснато малко по-късно този месец или догодина и в блога ми.

(Оттук нататък са само книги на self-published (indie) authors)

6. Remember by Joan Carney

Ревюто на това нещо го има в Goodreads, но не смятам да го копирам тук. Това е една много кратка и много странна любовна история. Странна, не защото беше различна, а защото беше много бегло описана. Тя имаше да се занимава с другите неща и да. Но това не прави книгата лоша.

7. Paranormals Never Wear Plaid

Кратка, но много забавна романтична историйка а гул и вампир, която искрено ме зарадва.

8. Arctic Bound

Малко по-дълга и доста по-добра история за върколаци, която ми отне повече време, но пак не достатъчно, че да се забавя повече от ден и половина, хаха.

9. Taste of Darkness

Тази история, макар и да я харесвам, има повече пропуски, отколкото предполагах, защото той се научи да се бие за два дни и така и не се спомена през кой век се развива това, защото тя носеше все рокли и нямаше нищо под тях, но освен това носеше и панталони. Беше объркващо.

10. In My Blood

  Първата книга на Monica Corwin, която прочетох и осъзнах колко много ми хареса и че не е било нужно да чакам толкова много преди да прочета нещо нейно. Със сигурност ще се придвижа бавно към нейните книги, защото си заслужават.

11. Daughter of the Flood

  Това беше някакъв странен пародичен опит за high fantasy, който дори ми се струва незавършен и има толкова много пропуски, че даже прилича на откъс от начинаещ тийн писател в alle.bg  или wattpad.

12. Death Chaser

 Тази не ми хареса особено, но пък и не беше ужасна. Беше малко твърде бърза и противоречива, но пък идеята е доста хубава.


След Fire, имах високи очаквания от тази книга, които не просто бяха оправдани, ами направо задминати.

(Дотук със self-puvlished (indie) authors)


Това нещо ме разочарова твърде много, за да пиша за него още веднъж. Заглавието е линк към "ревюто" ми в Goodreads, където казвам с 5 изречения това, което отказвам да кажа със сто.
Мисля, че имах грешните очаквания и представи за самата история.


Поредната страхотна книга на СЕФ, за която не мога да бъде по-доволна, че прочетох и си заслужава всяка една минута от времето, което е отнела, за да се почете.

16. Знойни сънища

  Все още не знам дали да пиша ревю на тази и сигурно няма да го направя, но това не променя факта, че е също толкова добра, колкото останалите. 
  За разлика от обикновено, Знойни сънища е малко по-тъмна и тежка книга, защото и двамата са загубили час от семействата си или даже целите и им е много трудно да се съвземат. Тя трябва да се грижи за детето си и да живее в град, в който всички я мразят заради измамния й съпруг, а той е загубил жена си и детето си и не го е преодолял. 
  Рейчъл е една наистина силна жена, която е достойна за възхищение, защото след всичките предизвикателства, които съдбата й хвърля право в очите, тя все пак се изправя и продължава напред, заради момчето си и по пътя си нагоре, тя успява да изправи и Гейбриъл, който толкова време е бил потънал в скръб. Книгата, макар и кратка, е просто уникална и за пореден път ми показа защо обичам Сюзън Елизабет Филипс.

DNFs (Did Not Finish)- Даже имам и такива книги.

1. Iwishacana

Ще съм бърза- тази беше ужасна, смехотворна, пълна пародия и толкова неуважителна към тинейджърите, че чак ми се гади. Не ми пука, че авторката ще редактира, показала ги е отвратителни и дори не успя да ме разбере като й обясних 5 пъти защо не ги харесвам. Явно не е виждала възпитани деца.

2. Tempering The Rose

А в тази просто не успях да навляза. Резюмето представя героинята силна, а тя се провали още в първата глава. Не успя да убие баща си, а като бягаше със завързани ръце се спъна и падна. Направо невероятна героиня, нали? И въпреки интересната идея ми беше доста скучно писането и затова просто я оставих.

Е, това беше за днес. Този пост ми отне почти час, което е наистина много! Не мога да повярвам колко много прочетох и да, един успешен месец беше ноември.

1 коментар:

  1. Знаеш ли направо ме отчая! 16 книги! 16! Аз прочетох едва три! Момиче как го правиш? Искам и аз! Браво на теб. :Д

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...