четвъртък, 17 ноември 2016 г.

Magic Breaks by Ilona Andrews

 I think I lost a part of my soul in this one.

  Това е поредната книга, която прочетох за два дни и съответно ми е разделена на две части- тази Преди голямото събитие и тази След. Да си призная, това разделение на дните ми направи книгата като две отделни и ме обърка, но то е от мен, не от Magic Breaks, която е най-бруталната книга до момента!
  Авторите за пореден път доказват способността си да работят в екип, а аз не мога да повярваам, че приближавам до края, а което е и още по-изненадващо е, че поредицата явно ще е от 10 книги, следователно ще трябва да чакам година до следващата! Това на страна, Magic Breaks е една уникална, невероятна и жестока книга, която отнесе едно малко парченце от душата ми.  Знам, че обявих Кейт Даниелс за една от любимите ми поредици, но вече официално си дели третото място с Чарли Дейвидсън.
   Събитията в Magic Breaks са едно голямо предизвикателство за Кейт и способността й да води Глутницата в отсъствието на Кърън. Знам, че за всяка книга го повтарям, но до сега винаги са били заедно и когато all Hell breaks loose in the city, те са разделени. 
  Точно в най-неподходящия момент, водачите на Глутницата не са заедно и Кейт трябва да се справя с политическите им игрички, както и с намирането на убиец, за да предотврати война между Хората и Глутницата, която би била опустошителна за Атланта. В ръцете й са животите на над 1500 души, а където и да отиде, смъртта я следва като неотлъчна сянка. 
  Нещата, през които трябва да премине тук са много по-големи и по-трудни, а събитията се приближават все повече и повече до кулминационната точка. Точно сега не знам дали да харесвам главния злодей или не, защото начинът, по който се държеше беше почти като онези отрицателни герои, които не можеш  да не заобичаш поне малко.
  В Magic Breaks Кейт преживя множетсво загуби на скъпи за нея хора и приятели, което беше наистина много жестоко от страна на авторите и точно това го прави много хубаво...Но все пак боли... Душата ми...Душата..ми... 
  Толкова много неща се случиха в тези почти 400 стрници, че направо не е за вярване. Сякаш книгата реално беше разделена на две части, защото в първата, тя се занимаваше с разрешаването на случая, а във втората се стараеше да оцелее в една клетка пълна с вода, Оттам нататък всичко се обърка, така да се изрзя, но ще се върна към това по-късно.
  Искам да спомена Десандра, която ми напави истинско впечатление, тъй като в миналата книга беше сред главните герои- тя беше човекът, който Кейт трябваше да пази и се оказа, че зад същността й се крие много повече, отколкото показва. Тя беше съумяла да намери начин да оцелее под властта на тираничния си баща, а след това вече спря да се крие. Тя е една силна жена, която иска най-доброто за децата си и затова е готова да направи всяка жертва, включително и това да се нагърби с някои отговорности, с които дори нейната алфа не иска да се занимава, но Дженифър е много страхлива, така че няма база за сравнение. Десандра е един впечатляващ персонаж, умен и много умел боец, тя бързо се изкачва по хранителната верига и в очите на читателя.
  Кърън го нямаше през по-голямата част от книгата, но когато се появи, сякаш отново с Кейт станаха едно. Те вече могат да се спогаждат заедно и да работят, естествено имат си своите неразбирателства, но разликата от Magic Bites дотук е много голяма и осезаема.
  Това, през което тя премина във втората част беше нещо неописуемо. Споменах клетката с водата, това може би беше едно от най-страшните неща, на които я бяха подлагали и наистина си беше плашещо да го четеш. Останалото, което се случи бяха група предизвикателства, през които трябваше да премине и ако навляза в подроности ще издам наистина много, но както вече споменах- главният антагоист най-сетне се появи не само на думи, но и лично и това няма как да не направи тази поредица толкова интересна, а силата на Кейт расте с всеки изминал ден и тя демонстрира изключителен напредък.
  Това е поредната невероятна книга, написана от тези писатели и не мога да повярвам, че ми остават само още две. Нямам търпение да се впусна в следващите преживявания на Кейт и Кърън, особено сега, когато нещата се промениха толкова много. Това е една от най-добрите поредици, които съм чела и представлява истинско фетъзи. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...