събота, 22 април 2017 г.

Любовните романи на издателство Ибис, които притежавам #1

 

  Имам много книги на Ибис. Преди години притежавах предимно техни заглавия под леглото си (защото тогава нямах рафтове), но сега е смесена работа. Обаче, имам 22 любовни романчета, които искам да споделя с вас.
  За тези, които не знаят, аз съм пристрастена към съвременните любовни романи на Ибис, но освен това много обичам книгите им за любов като цяло. Не знам как успяват да подберат авторите, които издават, но те са много добри, поне според мен. (Но пък аз нямам много опит в този жанр.)
  Пък и нека да си го признаем, кориците на Ибис са сред най-хубавите на българския пазар, поне според мен. По това отношение не мога да бъда безпристрастна. Имам огромна слабост към тях.
  Също така първите ми снимки са малко зле, защото още не бях улучила ъгъла, но ме домързя да ги снимам втори път.
  На книгите, на които имам ревю, ще слагам линкове в заглавията им.

(Оригиналният пост стана твърде дълъг, затова реших да го разделя на две части, които ще пусна една след друга.)


  Сърца за разбиране на Али Новак е типичния фен фикшън. Ако сте чели такива за момчешки групи (като One Direction, The Wanted и т.н.) ще знаете за какво се разказва и дори как би завършила веднага след като прочетете резюмето (което е линк). 
  Това е една лека и приятна книжка, която е по-скоро като почивка от някое тежко четиво и подготовка за следващото. За мен поне тя беше истинско удоволствие, защото обичам да чета леки и предвидими неща от време на време.


  Искрено се възхищавам на авторите, които успеят още с дебютния си роман да се издигнат до NYT bestsellers и да сключат договор и за филм. В момента покрай Всичко, всичко се вдига много шум, заради предстоящата екранизация и дори аз смятам да видя филма. Книжката със сигурност ме изненада със своя обрат и й се насладих напълно, особено след като очаквах съвсем различно развитие.
  За тези, които все още не знаят за какво става дума, ето го и резюмето.


   Завещанието е една от любимите ми книги от този жанр и се доближава наистина много до първото място. Много харесвам начина на писане на Кристен Ашли и дори наскоро си поръчах една друга нейна книга от различна поредица, тъй като Магдалийн е съвсем нова и третата книга е в процес на писане или редакция.
  За пръв път четях за толкова големи герои, но това е една от причините толкова да ми харесва, тъй като не си падам по тинейджърските истории (каза тинейджърът). Тъй като не умея да разказвам по интересен начин, за пореден път ще дам линк към резюмето.


  Ново начало е текущият ми любим любовен роман, защото откакто го прочетох, образът на Мики си присвои едно специално местенце в сърцето ми. Това е един невероятен герой и като казвам невероятен...имам предвид перфектен. Много рядко нещо успява да ме впечатли по този начин и може несъзнателно да преувеличавам, но аз обожавам Мики! 
  Смятам, че Ново начало е по-добра от Завещанието и просто ще оставя линк към резюмето без повече коментари.




   Перфектната химия, Правилата на привличането и Верижна реакция са трилогия за трима братя латиноси, членове на банди, замесена е мафията и звучи вълнуващо, но са тийн романчета и колкото и да са хубави, са напълно еднакви и затова ги пиша наведнъж. Не бях особено очарована от първата книга, но все пак ми хареса. Втората беше в пъти по-добра или поне на мен ми хареса повече, а и героя поне се промени много, почти напълно...Да кажем, че просто всичко ми се понрави в много по-голяма степен. От третата бях доста повече разочарована, отколкото предполагах, но края на книгата компенсира всичко останало и затова не съм засегнала нищо в ревюто си.
  В крайна сметка, колкото и да са еднакви книгите, героите се различават един от друг и имат свои собствени истории, предвидими, но все пак. Въпреки че не са мой тип, ми харесаха достатъчно, за да не се опалквам твърде много от тях. Резюме на 1, 2 и 3.


Негодник по неволя е забавен исторически любовен роман, от който не помня почти нищо, затова просто ще оставя линк на ревюто си, който е в заглавието и линк към резюмето.


  Чела съм общо две книги на Теса Деър и двете ги заобичах, макар и да са напълно обикновени. Едната е Сладко поражение, а другата Слепият херцог. Освен че изключително много ги харесвам, корицата на тази тук е страшно хубава и си е мехлем за очите. Оставям резюмето и надеждата да не съм омръзнала на всички с тази "фраза".


  Нещо повече е любов... е книга, която завърших наскоро и която много харесах (естествено). Оказа се, че тя е сред първите книги от тази поредица и че Ибис ги превеждат малко хаотично, защото останалите 2 от серията са също някакви случайни номера като 6 и 8 или нещо подобно. 
  Харесва ми стила и начина на писане на Джули Джеймс и горе долу повтарям едно и също за всяка книга. Оставям резюмето и в следващия пост ще продължа.

  По принцип в тазива публикации се разказва малко по-добробно за книгите, но аз обикновено не го правя, както най-вероятно вече сте забелязани, защото не умея да предавам историите по интересен начин. Причината е, че се впускам в твърде много подробности. Никога не съм била добра в сбитите преразкази. Та, ще се постарая в най-скоро време да допиша останалата част от поста и после може да пусна някой таг, че и те се натрупаха.

1 коментар:

  1. Много хубав пост^-^
    Аз и приятелките ми също четем любовните романи на Ибис и сме на същото мнение, че имат много хубави книги. Определено постът ти ме накара да им поразгледам сайта и да видя някои от споменатите от теб, за да си ги сложа в списъка ми за четене. Очаквам с нетърпение да прочета и следващия пост^-^

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...