събота, 21 октомври 2017 г.

Update: 17 книги, които искам да прочета през 2017

  

  Все още съм в почивка от блога, но реших да направя малък update на този пост. През март публикувах 17 книги, които искам да прочета през 2017, а днес ще покажа кои съм прочела и от кои съм се отказала.

1. A Darker Shade of Magic - прочетено
2. A Gathering of Shadows - прочетено
3. A Conjuring of Light - прочетено

 Сигурно вече всички знаят, че тази трилогия се превърна в една от най-любимите ми изобщо. Кориците са красиви, книгите са красиви... Всичко си заслужава заради тях. Имам дори РЕВЮ на първата.

4. Wayfarer - DNF

  I Did Not Finish this one. Говорила съм в някои други постове за нея. Не ми хареса как се развиваха нещата, не ми хареса колко късно се срещат отново, нищо не ми хареса, нямах желанието да я чета след като преминах началото и просто се отказах.
  За сметка на това заобичах първата и ревюто й можете да видите ТУК.

5. Snow Like Ashes - отложено

  Започнах да я чета, но се оказа, че е в сегашно време, след това нещо стана и така и не я дочетох. Мога да кажа, че ми беше интересна до някаква степен, но накрая просто не ми се четеше... Ще се върна към нея по някое време, сигурна съм.

6. Пазители - прочетено

УНИКАЛНА! Искам третата. РЕВЮ

7. Six of Crows - прочетено
8. Crooked Kingdom - прочетено

Тази жена е БОГИНЯ! Обожавам й писането, обожавам й героите... Просто нямам думи колко много ми хареса тази дуология! Имам РЕВЮ на първата.

9. The Eye of the World - currently reading

  В момента на писането на поста чета Окото на света, но не знам дали ще я завърша. Естествено, че бих се надявала най-сетне да я прочета след толкова години, но не знам как ще се наредят нещата, тъй като откакто съм тук не чета с нормалната си скорост, понеже съм все навън. (Три пъти "чета" в едно изречение. Браво, Юли.)
  Чувала съм много интересни неща за поредицата, от доста време искам да я прочета, а от известно време смятам да се преместя почти изцяло в епичното фентъзи, но това са само мисли засега. Ще видим какво ще стане.

10. Gardens of the Moon - отложено

 Започнах книгата и се оказа, че не съм много готова за нея. Смятам, че е редно първо да свикна със стила преди да се прехвърля на такова високо ниво във фентъзи жанра. Освен това наскоро открих, че бард превеждат много избирателно, имайки предвид, че някъде променят фрази, а другаде изпускат цели описателни изречения. Така че ще чета книгата на английски.

11. Nevernight - прочетено

Имам РЕВЮ.

12. Правилата на играта - отложено

 Книгата трябваше да бъде преведена през февруари, ама нали защо да си спазим графика. Моля ти се, кога сме си спазвали графика?! (Всички знаем за кое издателство говоря.) Точно заради това я отложих. Мога да я купя на английски, но е твърде скъпа.

13. A Clash of Kings - непрочетено

  Все още не съм стигнала до нея за жалост, но все някога ще я прочета, дали ще е тази година, обаче, не знам.

14. Гласът на острието - непрочетено

 Честно казано, съвсем забравих, че изобщо я бях слагала в този пост. Дори не съм отваряла книгата...

15. Dragonfly in Amber - непрочетено

  Започнах да я чета наскоро, но след това ми дойдоха нови книги, които исках да прочета и така и не стигнах до нея отново. Освен това се бях разровила за подробности в поредицата и някак си май се отказах от нея, защото не ми хареса как някои неща са започнали да се развиват.

16. A Court of Wings and Ruin - прочетено

Има ли нужда дори да казвам, че обичам тази книга?

17. Oathbringer - непрочетено

ОБИЧАМ Я, ДОРИ И ДА НЕ Е ИЗЛЯЗЛА ОЩЕ!

И така, ето един спонтанен пост, който ми хрумна ей така, докато си четях романа. 
Кои са книгите, които вие искахте да прочетете тази година?
Колко от тях сте прочели досега?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...