петък, 18 декември 2015 г.

Единствената - Кийра Кас

35 момичета започнаха Избора. Победителката е само една.

(Предупреждение за спойлери)

 Един завладяващ и достоен финал на историята на Америка и Максън, който ще ви разтърси.
  Тъй като това е краят на Изборът преди историята на дъщеря им, смятам и това ревю да бъде кратичко.
 Това е поредната книга, в която Америка и Максън са поставени пред изпитания- изпитания на любовта им и за страната им. Тук участието на Аспен е по-малко и не така натрапващо се. Той вече не е част от любовния триъгълник, но все пак ролята му до голяма степен е по-голяма от тази на обикновения герой.
  Наблюдава се развитие у всеки един от тях, а с някои дори сме запознати по-добре, отколкото преди. Много ми хареса как всичко е направено и дори Америка, която още в началото се зачуди как Максън продължаваше да я търпи с нейните глупости. На тази нейна мисъл, аз си казах "Разгеле!" и продължих да чета, по-заинтригувана и от преди, за да видя до къде ще стигне тя.
  Максън, който започна все повече и повече да показва характер, му се наложи и да влезе в ролята на крал за малко. Той и Америка на няколко пъти да си навлекат сериозният гняв на краля, но като по чудо всеки път се отърваваха на косъм. В тази част виждаме много повече от него- чрез действията му, чрез думите и тези редки показвания на характер, а също и чрез едни писма, в които се обяснява в любов на Америка и й описва какво е това да е далеч от него. Изобщо, всичко това е много романтично и трогателно.
  Както казах и по-рано, в Единствената се запознаваме по-добре със Селест- макар и за кратко, тя ми стана доста дълго една от любимките (редом с Марли) и макар да не е главна героиня ми се ще да беше, защото накрая се оказа доста добър персонаж. Хареса ми това, че ни я показаха в друга светлина . Това колкото и да беше хубаво, толкова и лошо, защото само един писател може да направи от лош герой добър и после...ами краят да му дойде (да, знам, спойлер).
  Като цяло, самата книга беше много интересна, преизпълнена с eкшън повече, отколкото съм предполагала, че ще срещна в подобен тип книга и много напрежение. Дори за момент наистина взех да се съмнявам дали ще избере нея или Крис. Дали все пак няма да се разделят, макар и да знаех, че е точно обратното. В Единствената Максън и Америка намериха неочаквани  съюзници и дори се засякоха лично с враговете си, станаха свидетели на смъртта по различни поводи, но все на значими хора и най-накрая осъзнаха най-важното за тях двамата- че се обичат и искат да са заедно и Америка най-сетне реши, че  е готова да вземе короната.
  Това е един наистина завладяващ финал на тяхната така хубава, макар и не съвсем приказна, история.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...