вторник, 29 декември 2015 г.

Фантастични животни и къде да ги намерим

  Знам, че ако учех в Хогуортс, щях да съм отличничка, защото с удоволствие бих отваряла всеки от учебниците. Ако нашите учебници бяха като този, то тогава също щях да съм отличничка, а нивото на образованието сигурно щеше да е в пъти по-високо.
  В тази малка книжка са обяснени много от съществата (и животните, понеже явно двете са доста по-различни), които срещаме в поредицата, както са и добавени още няколко. Обяснени са по кратък и лек начин (точно, както обичам!), а бележките, добавени от Хари и Рон, понеже учебникът се води собственост на Хари, правят информацията в книжката доста забавна, особено, когато човек осъзнае за кой момент от книгите става дума в някои от коментарите.
  Дж. К. Роулинг успява успешно да предостави информация за измислените си животни и същества и заедно с това да включи неща не само от прекрасният магьоснически свят, който е създала, но и някои мъгълски мистерии, догадки и легенди и обясняването им- Голямата стъпка, Чудовището от Лох Нес, онези следи в нивите, за които се смята, че са оставени от извънземните и други и дори обяснява присъствието на феите, например, в приказките и легендите на мъгълите.
  С две думи- Дж. К. Роулинг успява много добре да ни предаде информация за света си и да обясни това, което е създала.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...