сряда, 2 декември 2015 г.

Медната ръкавица - Холи Блек и Касандра Клеър

  Завладяващо продължение на Железният изпит, което е също толкова добро, колкото първата книга, ако не и по-добро.
  Тъй като това е ревю на втора книга и няма как да не се получи неволен спойлер по отношение на първата, предупреждавам за потенциални спойлери и че може да се получи сравнително кратко, понеже се опитвам да не издавам много.
  Още в самото начало сме въведени в една динамична обстановка, но кога нещата около Калъм Хънт са били спокойни? Тогава нямаше да е така интересно. Още в първите страници на книгата можем да видим необикновения свят на героят и бавно развиващото се действие го подчертава и го прави по-въздействащо. 
  До една част в книгата всичко е сравнително пасивно, докато след 9-тата глава, някъде, започва едно бурно, бързо и невероятно развитие, където вече прелиствах страниците една след друга, реално доста повлияна от случващото се.
  Предизвикателствата, с които се сблъскват Калъм и приятелите му ги научават не само на отборна работа с човек, когото не всички харесват, но и ги учи на честност и уважение в отбора. Калъм се научава да се доверява на приятелите си, а те от своя страна да пазят тайна като им се казва. 
  Макар и да ми е странно да говоря за развитието на едни 13-годишни герои като личности, няма как да не го спомена, тъй като реално има такова. Поведението и на четиримата- Калън, Аарън, Тамара и Джаспър е доста по-различно и по-зряло до една степен. 
  Винаги ми е трудно да разглеждам следващи книги от поредици, в стремежът си да не издам прекалено много, но искам да спомена колко много ми хареса замисълът накрая на книгата- всичко, което се случи, нещата, които се разкриха и фактът, че може би Калъм и Алистър станаха по-близки. Харесва ми, че тук видяхме повече от бащата на Кал и се надявам той да има такива, ако не и по-големи роли и в следващите книги, понеже Алистър може да бъде един чудесен баща и герой. 
  Като цяло, Медната ръкавица е едно страхотно продължение на Железният изпит, изпълнено с екшън, напрежение и мистерия, написано по лек и завладяващ начин и способно да ти отнеме дъха.

Благодаря на издателство Егмонт за предоставената възможност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...