вторник, 31 януари 2017 г.

January Wrap Up


  Този месец се оказа по-успешен, отколкото предполагах, но на мястото на тези последни три книги сигурно щеше да е само една, ако наистина бях се хванала да чета Окото на света.
(Заглавията пак са линкове.)


   За всяка следваща книга на Сара Дж. Маас казвам, че й е най-добрата, но тази със сигурност просто ме разби, съсипа и унищожи повече от ACOMAF. Когато я прочетох не успях да кажа нищо и сега не мога, но пък ще споделя нещо друго. Тази книга е пътувала сигурно повече от мен. Първо от Amazon до Фердкирхен в Германия, после със самолет към София, с автобус във Варна, стоя на рафта ми два месеца, после пак в автобус към София, в самолет към Мюнхен и в кола към Фердкирхен и обратно- от Фердкирхен, после със самолет към София  и с автобус до Варна.


  Тази книга е страхотна! Успях бързо-бързо да я прочета и за пореден път съм много доволна от Рик Риърдън.


  Това беше едно неочаквано добро четиво, което наистина не мислех, че ще ми хареса чак толкова.


 Подобието ми на ревю може и да не е добро, но историите са.


  Този път не смятах, че  е нужно да пиша ревю, нямаше как да го направя, но ако щете вярвайте, Джемина е по-добра от Илумине, поне според мен. Има също толкова много екшън и добре замислен и оплетен сюжет и хубави картинки! Хех! Освен това има и една идея повече текст, но със сигурност си заслужава.


  Амиии, споделих си мнението по това.


  Поредната главозамайващо добра книга на моя любим писател!

8. Нова пролет

 Това ми беше убийствено скучно, но пък си харесах Лан. Това е прелюдия към Колелото на времето, но както ми каза Юлия, можех да мина и без нея. Изгубих адски много време, в което можех да прочета книга и половина, за да прочета 100 страници без никакво съществено и интересно действие, освен частите на Лан.


  Страхотно продължение на Дете на пустинята, което ме изненада приятно, най-вече защото не очаквах нищо от него- не помнех нищо от първата, хах.

10. A Thousand Nights

 Амиииииии, не знам какво да кажа. Прочетох някъде, че била по-добра от Гневът и зората и я започнах с див интерес, но ми беше скучна и почти безинтересна. Да, имаше си своите плюсове, но далеч не притежаваше толкова много действие като Гневът и зората. Ако я бях прочела преди нея, най-вероятно щях да й дам от 3 до 4 звезди, но сега просто нямаше шанс. Историята е наистина хубава и героинята си има цел (но не и име), но имаше неща, които просто ми липсваха.


  Току що я завърших и ми се ще да не бяха всички с изчерпан тираж и зарязани на четвъртата, че да мога да си ги купя и да ги прочета всичките! Сега ще трябва да ги издиря и да ги изтегля.

  Това са книгите, които прочетох този месец и се радвам, че най-сетне ще си пусна един такъв пост съвсем навреме. По принцип исках да започна Пасажер тази седмица, но нещо се бави с излизането си, така че нямам идея какво ще чета оттук нататък, освен че смятам да имам поне една дебеличка книга и може би поне да започна Окото на света. Този месец ще ми е наистина притеснен и няма да се учудя ако имам по-малко постове (знам, че все казвам, че ще имам малко и накрая са 10+, но...) понеже ми предстои интервю от един от университетите и IELTS, за който много се притеснявам. Какво друго? В три тазгодишни book haul-ове видях Името на вятъра и го сметнах за знак, затова се надявам най-сетне да я прочета, за да си взема следващата, защото заглавието много ме радва- The Wise Man's Fear.

(И като нещо последно, но не на последно място, искам да кажа, че в МОЯ блог споделям само и единствено МОЕТО мнение, което може да е ПОЛОЖИТЕЛНО, ОТРИЦАТЕЛНО ИЛИ И ДВЕТЕ и аз НЕ съм задължена да се аргументирам и да доказвам, че съм права, защото не се опитвам по никакъв начин да ви наложа СОБСТВЕНОТО си мнение върху вас. Не приемам коментари от рода на "Аргументите ти не са достатъчни", защото аз не давам аргументи, че да ви убедя, а споделям мнение и казвам ПРИЧИНАТА дадено нещо да ми е харесало или не. А каква е тя, сама си решава. Породено от недоразбрал коментар във фейсбук. Не ми оспорвайте мнението, то е мое.)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...