понеделник, 27 юли 2015 г.

По-кротко, лейди!- Сюзън Елизабет Филипс

 Забавна и лека- идеалната книга за разпускане в един горещ летен ден.

  След жестоко натоварване с книга от 1250 страници, По-кротко, лейди! беше прочетена за нула време и послужи като книга за разтоварване на голямата психическа тежест, която ми се натрупа при раздялата с героите, в чиято компания се бях намирала повече от седмица.
  И заобичах тази книга напълно! 
  От доста време не съм чела нещо "чисто", както наричам книгите без фентъзи елемент в тях. Мога само да кажа за книгата, че е уникална! Страхотно написана с чудесно балансирани описания и диалози, където никога няма скучно описание или реплика на герой. 
  Да не говорим колко се смях още от самото начало на срещата на Кени и Ема, до самия край. И особено по средата, където имаше едни много...интересни покупки. 
  И така, както казах, книгата е страхотно написана, нямаше нищо, което да е не на място или да не харесах. Героите са много забавни, всеки си има изграден характер и ги заобичах до един, освен онзи проклет херцог, но пък и той не е важен. Ама хич, просто е виновен за това, че Лейди Ема иска да съсипе репутацията си. Не е ли странно, че от една съсипана репутация важи бъдещето на спокойният й живот и добруването на училището, в което работи като директорка и се е превърнало в неин дом?
  Много харесвам характера на Ема. Тя е силна, самостоятелна жена и както Кени я нарича- командаджийка. А Кени е мързелив, богат спортист, голфър, твърде красив, за да е честно и твърде нехаресващ командващите жени, заради миналото му с такава, визирайки собствената му майка, която го е обичала твърде много.
  Характерът на Кени Травълър е противоречив, най-вече заради сложната фасада, която е изградил около себе си, карайки всички да си мислят, че е постигнал всичко с лека ръка и е по-мързелив и от ленивец, но зад тази фасада Ема открива точно това, което се крие там- мъж, чието минало все още го преследва. И на всичкото отгоре на него никак не му харесва, че тя сочи с чадъра си.
  Та тези двамата са толкова различни един от друг, че е направо изключително забавно за някой със садистически наклонности да чете как се опитват да се нагаждат. Особено в началото, когато им беше изключително трудно.  Поглъщах всеки ред с интерес и очакването за поредния скандал, в който лейди Ема ще се забърка и от който Кени Травълър ще я измъкне по някакъв начин. 
  За мен най-интересните части бяха, когато Тори участваше също, понеже където е Тори, там е забавата, така да се изразя. При това много ми хареса, че части от книгата бяха разказани и от страната на Тори, където авторката ни показва малко повече за нея и за чувствата й. Дори мога да кажа, че тук имаше романтика две в едно, защото е показана малка част от началото на отношенията й с Декстър О'Конър.
  Та, освен много забава, еротични моменти и романтика имаше и голяма доза драма, която изненадващо ми дойде добре. Все пак няма как в една такава книга да не се получи някакъв скандал, който временно да застраши връзката на героите, но същевременно и да я закали и направи по-силна. 
  Това е първата книга на Сюзън Елизабет Филипс, която прочитам, но мога смело да заявя, че няма да е последната. Твърде много ми хареса писането й, за да се огранича само с една.
  С риск да се повторя ще заявя, че това е една забавна и лека книга, идеална за разпускане през лятото, за четене  на плажа или вкъщи и ви гарантирам приятно изкараните няколко часа в компанията на двамата герои и семейството им.
  Препоръчвам я на любителите на романтика и драма и на всеки друг, който проявява интерес.

Благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...