вторник, 3 май 2016 г.

Популярни книги/поредици, които не съм чела #2


Четейки Lady Midnight, блогът ми ще умре в следващата седмица.

1. Крадецът на книги

 Това е грешка, която смятам тази година (примерно) да поправя.
 В момента единственото, което ме спира да си купя тази книга е, че някой ми беше казал, че
има тъжен край.
  По принцип вече се старая да не съдя книгата по възрастта на героите, по резюмето и по краят, но е факт, че не обичам да чета такъв тип книги, макар и да имам няколко такива любими. Факт е, също така, че книги с тъжен край могат да ми станат или любими или омразни, а някак си не искам да е второто с тази.
  И все пак, смятам наистина де се опитам тази година да я прочета (не е като да имам 60 непрочетени или нещо...).

2. Светлината, която не виждаме

Всъщност, не знам абсолютно нищо за тази книга, но по едно време беше страшно нашумяла. Нямам идея за какво се разказва, макар и да съм чела резюмето, нямам и идея дали дори е мой тип. Ако реша да я прочета, ще е от чисто любопитство.

3. Колелото на времето

 Не знам, всъщност, до колко е известна тази поредица на младото поколение, но е доста големичка и ми изглежда интересна. 
 След Мъглороден, открих, че притежавам любов и за класическо фентъзи или просто high & epic фентъзи. Както и да избереш да го наречеш, щом е фентъзи, обичам го. Така че в течение на дълги години, поне по една от тези книги на година смятам да прочитам, започвайки от тази (примерно).

4. Хрониките на Нарния

Мисля, че ще е достатъчно само да кажа, че след като тези книжки имат-нямат 300 страници, мога да ги изчета сравнително бързо, така че и те са наред, но кога, не знам.

5. Хобит

 По едно време бях започнала да чета Хобит, но тогава не ми се четеше точно тя и я оставих. Това, което забелязах, приятно изненадана, беше, че във филма, понеже гледах него първо, са направили почти всичко, както е в книгата, докъдето стигнах.
 Толкин наистина има тежък стил на писане и макар да не беше нещо кой знае колко особено, аз се измъчих докато прочетох само онези 50 от 300 страници.
  Смятам, обаче, да я дочета.
  Все някога.

6. Ясновидците


Когато излезе, книгата събра голяма популярност, поне сред блогърите. Дори ми стана интересно да разбера за какво става дума, макар и да не ме хвана идеята. Особено историческата част. Това е книга, която не съм сигурна, че ще прочета.

7. Светът на диска

  А това е поредица, която нямам намерение на чета изобщо.
  Обаче, нещата, които не смятам да прочета, най-често се оказват едни от любимите ми по-късно. През повечето време. Така стана с Хари Потър, например.
  Въпреки това, имайки си едно наум, смятам, че Светът на диска не е за мен, тъй като самата поредица ми навява лоши спомени, но освен това, доколкото разбрах за нея, въобще не е мой тип.

  Такаа, това бяха книгите, отредени за тази част на поста. Не знам кога пак ще има такъв, може би, когато се сетя за други известни книги и поредици, които не съм чела.
  Този път има 2 книги и една поредица, която не смятам да чета, но какво да се прави, въпрос на вкус.
  
И сега, имам въпрос: Ще му бъде ли интересно на някой да направя поредица постове с Класически фентъзи поредици, които не съм чела, където ще изреждам по няколко серии и ще казвам по няколко думи за тях, коментирайки ги? 

Не че няма да го направя и без това, но бих искала да разбера дали има някакъв интерес.

5 коментара:

  1. Много от книгите, които си изброила, са наистина страхотни! :) А между "Светлината, която не виждаме" и "Крадецът на книги" има няколко допирни точки. На мен лично би ми било много интересно да чета постове за класическите фентъзи поредици, бих ги очаквала с нетърпение! :3

    ОтговорИзтриване
  2. Не отлагай „Крадецът на книги“, тя е просто невероятна.

    ОтговорИзтриване
  3. ,,Ясновидците'' и ,,Крадецът на книги'' и аз съм си ги набелязала. А колкото до пост за класически фентъзи поредици - мен лично ме заинтригува идеята, защото не съм много запозната с фентъзи жанра като цяло. :D

    ОтговорИзтриване
  4. Хм.Мх.Хм...На мен ще ми е интересно, бидейки с около 15 години по-голям от теб. Книгите и поредиците от младите години на моите родители не случайно са се превърнали в световни класики и еталон в много отношения за съвременните писатели. :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...