вторник, 9 август 2016 г.

Сърца за разбиване- Али Новак

   Наистина не очаквах една така обикновена книга да ми хареса толкова много.
   Понякога идва време, когато се уморя от всичките книги, които чета и които трябва да прочета. Уморявам се и от дългият си списък за четене, който само се увеличава, а не намаля, защото за всяка прочетена книга, той се увеличава с още пет. Буквално. Когато този период настъпи, обикновено ми се иска да се впусна в добрите стари елементарни книжки, които нямат някакъв заплетен сюжет и чиито мотиви са толкова често използвани, че са повече от предвидими. Обикновено търся книга, в която момичето се мести в нов град и се случват всякакви странни неща и изведнъж тя открива вампирите или нещо друго. В този случа аз избрах Сърца за разбиване, която постоянно прекръствам на Разбивачи на сърца, заради групата.
  Идеята на Али Новак не е нова, не е и блестяща, но е написана по лек и някак завладяващ начин, който ме накара да я прочета за по-малко от 4 часа и да й се насладя изцяло. След един провал в четенето днес, Сърца за разбиване беше като глътка свеж въздух, който да ми напомни, че не всички книги са лоши. Не очаквах много от тази книга, но получих повече, отколкото можех да се надявам, защото наистина е добра. 
  Може да служи за разведряване в горещ летен ден, за четиво между две тежки книги или просто да си припомниш времето, в което си чел фенфикшъни с 1D, Джъстин Бийбър, 5SOS и всичко, което има известен музикант в него. 
  Да се върнем на книгата.
  Както казах вече, сюжетът не е нещо ново, но е предаден по много хубав начин. Успях да се докосна до Стела, усещайки желанието й да се различава от близнаците си. Имайки предвид, че близнаците като цяло са ми слабост, заедно с порива да си различен, главната героиня ме впечатли наистина много. 
  Тя си има хоби, което обожава и макар да не е свързано с книги, пак ми харесва, понеже тя влага 110% от себе си в него. (А и брат е избрал да следва литература, така че това си е плюс.) Това, което ми хареса дори повече е колко обича тя сестра си и как е готова да се жертва за нея, дори когато е очевидно, че Кара би я убила, ако зареже мечтите си заради нея. Това бяха сред любимите ми моменти, когато не беше заедно с Оливър.
   И като стана дума за него. Той е сладурче. Всички в групата са сладури и като всички тинейджъри правят глупости. Макар и неговите да са наистина разбиващи сърцето, той си имаше причини за тях. Харесвам Оливър. Не мога да дам точна причина, може би защото не е идеализиран, нямам идеалното семейство и не е безгрешен. Не е твърде горд, за да не се извини, Оливър е чисто и просто добро момче, което знае какво иска и е готово да поеме всичките рискове, дори и тези, които ще го съсипят. За мен това е най-важното и ето как и той ме спечели.
  Другото е, че обожавам начинът, по който всеки от групата е показан, как си имат изградени личности и характери и са показани като най-обикновени приятели, които обичат да се забавляват и понякога се карат. Това и малко по-различната им работа нощем- на сцената, пред огромна публика. Все пак, преди всичко, те са просто едни четири момчета.
   Краят на книгата беше много хубав, сладък и останах наистина доволна. Харесва ми, когато чета за щастлив край и наистина бих искала да прочета и следващите книги от това, което изглежда че ще бъде поредица.
  Сърца за разбиване е една лека и приятна книжка за четене, която ме изпълни с много топли чувства и ме изкара от мрачното ми настроение след провала с Мирър и Голиат. Радвам се, че я прочетох.

Благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност.

1 коментар:

  1. Написала си отново едно страхотно ревю ! Определено смятам да дам шанс на книгата някой ден ^^

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...