четвъртък, 2 февруари 2017 г.

Full series that I own and have read #2


  Напоследък нещо много съм се отпуснала и дори не си спазвам правилно графика. За жалост, другия срок преминавам втора смяна и нямам идея по кое време на деня ще пускам новите неща, понеже сутрин обикновено не си включвам компютъра. Все ще го измисля. 
  Сега чета Brisingr, който на английски е 1094 страници, така че известно време няма да има ревюта. Най-вероятно половината от февруари ще се състои от различни постове от този тип, за които обикновено ужасно ме мързи, но...


1. Хрониките на Кейн

  Това, както може да се очаква, е една от любимите ми трилогии, защото 1) е писана от Рик Риърдън; 2) включва египетска митология; 3) има ужасно много хумор и екшън и 4) това е Рик Риърдън. Прочетох ги преди да създам блога си, така че нямам ревюта, но аз всъщност не мисля да давам линкове към тях, ако някой е любопитен, обаче, може да потърси рецензиите на останалите в търсачката на блога ми вдясно.


2. Разбий ме

  С тази трилогия имаме една love-hate relationship. Помня как като четях Разбий ме не знаех дали да я харесвам или да й се дразня, но в крайна сметка си останах с някакви смесени чувства, защото хем ми харесваше, хем не. После в Разнищи ме се ядосвах наистина много на Джулиет и на това, че адски много ревеше, въпреки че Кенджи е един невероятно забавен герой, от който всяка книга се нуждае. Възпламени ме ми хареса най-много, защото Джулиет се взе в ръце и Уорнър се появи и просто всичко се оправи. Ако не се лъжа, имам ревю на последната.


3. Аз, вещицата (Трилогията Ол Соулс (All Souls))

Тази също е сред любимите ми трилогии, които съдържат от всичко, което харесвам по малко. Истината е, че до известно време гледах на нея доста отрицателно, защото бях останала с погрешното впечатление, че има твърде много описания и твърде дълго резюме, за да е добре, но бързо бях опровергана, когато почнах да я чета. Не си спомням много добре, но мисля, че доста бързо се сдобих с останалите две книги, след като бях започнала първата. Лошото на копията ми е, че са много крехки и през две страници са накъсани на поне две места, сякаш някой е тръгнал да ги реже, минал е половин сант и се е отказал.


4. Опасни сънища

  Имам ревю на всяка от книгите. Честно казано, вече не помня дори за какво става дума в тях. Нямам идея защо, помня някакви откъслечни моменти като някаква любовна драма и някои перверзни коментари, които са доста забавни. Помня лека депресия и явно нещо за сънища...Абе имам някакви спомени, но не особено добри. Сещам се, че ми бяха харесали, така че...


5. Хари Потър

Качеството на снимката беше по-добро на телефона ми, но какво да се прави.
Няма да коментирам нищо за Хари Потър, защото лудите му фенове и самата му писателка, с целия този hype, който пак започна усилено да се върти около него, съсипват хубавите книги по мое мнение и то не за друго, а защото накъдето и да се обърна виждам Хари Потър. Харесвам го, но не съм обсебена и ми омръзна от него.

    Това е втората част от този тип постове, от които имам още два, а току що се сетих, че не съм записала Гневът и зората никъде :D Тези дуологии са такава рядкост, че и Легендата не съм записала- грешка, която ще поправя почти мигновено! Може би за следващите постове трябва да видя какво имам на задните редове на рафтовете си, хаха!

1 коментар:

  1. Обожавам този тип постове, но колко голяма е стаята ти? Как изобщо ги побираш всички тези книги (като е има предвид, че това са само малка част от тях)?? хдд
    Съгласна съм с това за Хари Потър. Аз, че съм голям фен, ми омръзна вече. Голяма работа, че се продават скриптовете на филми и пиеси. Поне да пуснат някои хубави book merchandise, че да си заслужава вниманието хдд

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...