вторник, 29 септември 2015 г.

Горещо след полунощ- Синтия Идън

Това със сигурност е една гореща книга.

  Това, което ме хвана в книгата преди да я прочета, беше резюмето и по-точно- частта, в която се споменават странните пациенти на докторката- вампир с фобия от кръв и сукуба, която търси сериозна връзка, за която, между другото, ще се отнася втората книга. 
  Емили Дрейк е психолог на свръхестествените същества, която бива въвлечена в един случай със сериен убиец и така се запознава с детектив Колин Гит, който също принадлежи към Другите- свръхестествените същества. Двамата мигновено са завладени от бурни страст и емоции помежду си, а случаят, който разследват, сякаш засилва всичко това.
  Аз лично съм много доволна от самата книга. Харесвам стила на писане на писателката- лек е, няма натоварващи описание, а напротив- те са леки и интересни, а книгата е пълна със същества, които човек не би предположил, че са две различни неща, но нещото, което най-много ми хареса беше какво въздействие създава у читателя Синтия Идън с по-еротичните си сцени, понеже са много, много добре описания, дори самото описание на една целувка е силно, подробно, много добро. Като цяло, това ми направи най-голямо впечатление и е една от причините да ми хареса толкова много. Друга причина е, че това е една от малкото книги, в които авторката не забравя нито за миг, че пише за свръхестествени същества- постоянно се напомня на нас, читателите и на Емили, че Гит е шифтър, а при повечето такива най-често животното, а не човека, има властта. Постоянно се наблюдава частична промяна у Колин при по- силна емоция, а напрежението от случая, по който работят също допринася за това напомняне, че книгата не е просто еротика, тя е и фентъзи и...криминална.
  До един момент в книгата, мистерията за убиецът си беше пълна, но след един по-специален момент, някъде в средата, вече се досетих кой може да е той и в крайна сметка се оказах права, но това не пречеше да ме изненадат други открития.
  Емили е една героиня със силна дарба и силен характер, защото това, което е преживяла я е направило такава. Може и да се защитава в моментите, в които й се е наложи или реши, че Колин може би се нуждае от помощта й.
  Колин Гит е един секси шифтър с понякога твърде властно държание, но стане ли дума за Емили, може и на колене да й падне, стига тя да е щастлива и в безопасност, за негово нещастие, работата й изисква да скочи с двата крака в опасността, търсейки убиеца. Той също ми харесва като герой и като нея е имал...травмиращ момент в миналото, но това, което много харесвам в тях е, че не се придържат към миналото, както съм чела и виждала други хора, а гледат и живеят в настоящето.
  С риск да се повторя казвам, че Горещо след полунощ е една интересна, гореща и просто много хубава книга, изпълнена с действие, еротика, мистерия и напрежение, която може да ти открадне дъха. Препоръчвам я на феновете на Братството на черния кинжал, Воините на Атлантида, Рискована любов, Повелители на нощта и други поредици от този тип.

Много благодаря на издателство Еклиптик за предоставената възможност!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...