събота, 28 ноември 2015 г.

November Wrap Up

Този месец съм наистина доволна от книгите си- натоварен, ненатоварен- прочетох 11 книги. Е, реално погледнато все още довършвам Завещанието, която мнооого ми харесва, но ще съм я прочета до утре. И преди да съм забравила ще започна с единствената книга, на която нямам снимка и която не ми хареса.

  1. Girl Online

Това е поредната прехвалена книга, публикувана от блогър и написана от Ghost writer. Самата идея може да не е оригинална, но на мен ми харесва. За жалост, това е единственото, което ми хареса. Тъй като реших, че не си заслужава да пиша отрицателно ревю, ще споделя всичко, за което се сетя тук.
  Първо, GO не се различава по нищо от един обикновен тийн фикшън на 14-годишно момиче, което за пръв път пише нещо изобщо. Сблъсквала съм се с достатъчно бози, за да ги разпознавам. Второ- колкото и да е неоригинална идеята, толкова и целият сюжет не е, героите са предвидими, интригите, решенията им- всичко. А главната героиня ме подразни изключително много.
1. Тя има блог, който не е нищо особено и не мога да разбера как 10 000 души могат да изтрайват да четат за всекидневните й преживявания, които са толкова скучни, че 95% от публикациите ги пропусках.
2. И тази пишеща блог мадама не знае какво е завръзка. Да не говорим, че това се учи в училище по литература и щом ние- българите, го учим, значи всеки друг също го знае и не може човек, който пише блог и е чел книга, да не знае.
3. Не знаеше, че паник атаките са нещо истинско и си мислеше, че е луда.
4.Както казах- напълно предвидима, глупава и всичко.
  Пълна липса на родителско присъствие, да не говорим, че дори най-добрият й приятел след няколко глави се развали. Липса на поддържане на характери у героите, сякаш всички са с един и същи характер. Почти.
  Ноа е перфектен с изключение на това, че пази популярността и <спойлер> измисленото си гадже  </спойлер> в тайна.
  Това, което най-много харесах в GO беше снимката на Зоуи Съг в нея.


Какти обикновено, книгите ми не са подред, както съм ги прочела.

2. Изборът 

РЕВЮ

Мисля, че съм казала всичко, което искам.

3. Дивогласи

РЕВЮ


4. Всеки ден

РЕВЮ

5. Подменена 

РЕВЮ

6. Разкъсана

РЕВЮ

7. Въздигната

РЕВЮ

Общо за трилогията: Тя е много хубава, развива се бързо, както обичам, а стилът на писане е лек, компенсиращ за тежестта, която поема по едно време. Наблюдава се бавно и постепенно развитие от главната героиня и като цяло е много лека и хубава.


8. Ключът на Блекторн

РЕВЮ

9. Queen of Shadows

РЕВЮ

10. Храмът на боговете

РЕВЮ

11. Завещанието

Все още не съм я завършила и за това няма ревю, но скоро ще го направя.
Много е хубава, интересна, забавна и драматична, изключително много я харесвам.
Авторката е успяла да включи така както проблеми, с които се сблъскват много жени по света, така и тинейджърските типични драми и допълнително самите интриги около Джоузефин.

РЕВЮ
* * * * *

Причината в последните няколко месеца да не посочвам TBR List-ове е понеже нямам такива, не знам какво искам да чета, тъй като имам много непрочетени, искам да ги изчета всичките, но същевременно пристигат нови и нови и аз вече не знам коя по-напред да започна, за това поствам само обобщаващи.

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...