неделя, 28 юни 2015 г.

Unpopular Opinions Book Tag

1.Популярна книга или поредица, която ти не харесваш: 

  50 нюанса сиво, по-тъмно и освободени. Както винаги казвам, дори не си заслужава да бъдат удебелени, както правя, когато обозначавам книги, за да изпъкват, а с кавички не изпъкват.
  Чувала бях добри отзиви и след няколко години викам, айде да я прочета, мислейки, че ще има нормални секс сцени и всичко ще ми хареса, а се оказа, че Кросфайър е в пъти по-добра, главно защото героинята не бива системно изнасилвана, не е девствена, не е тъпа, не е наивна и със сигурност не е слаба или слабохарактерна. Ако има някой, който не е прочел 50 нюанса сиво или поне мисли да започва втората, нека първо да прочете Открита пред теб и нека не казва, че е копие на 50 нюанса. 
  За мен нюансите са най-жалкото подобие на книга (все пак какво да очакваме от фенфикшън и то по Здрач, който също не си заслужава болда) и на еротика.
  Също така не понасям Афтър и се чудя каква ли ще е реакцията на половината заклети хейтърси на One Direction, когато осъзнаят Хардин чий прототип е. Направо ми иде като видя някой с Афтър в ръка да го питам дали знае, че чете за Хари Стайлс, против който нямам нищо, говорех за хейтърите му.

  Също така Дивергенти никак не ме хваща, ама пък и не съм почнала да я чета де.
  
2.Популярна книга или поредица, която е по-скоро мразена, но ти я обичаш

Не знам дали е точно мразена, но заедно с добрите съм чувала и лоши отзиви за Училище за вампири, но аз я обичам, защото това беше втората поредица, която прочетох и първата, която ме запали по вампирите и макар вече да не чета толкова често за тях, пак си ги харесвам и понякога ми се иска да отворя една такава книга, в която момичето е въведено в нощният свят около нея.

3.Любовен триъгълник, в който главния герой е избрал човека, който ти не си искал да избере (или романтична двойка, която не харесваш): 

Със сигурност след множеството драма в сагата за Тигъра никак не останах очарована от Рен, защото просто Кишан беше този, който много повече харесвах. Може би се дължи на това, че той бе толкова миличък и послушен и се съобразяваше с Келси, а Рен...Е, той си имаше големи проблеми, но пък и Келси не бе по-малко виновна.
  <спойлер> Докато бе получил онази шибана амнезия благодарение на Дурга, за да предпази себе си и Келси, се държа изключително гадно с момичето си, което ме накара моментално да го отхвърля като много приятен герой и да си понижа мнението за него, докато Кишан се издигна в очите ми. </спойлер>

4.Популярен жанр, към който рядко посягаш: 

  Романтика, драма, нещо с повече "реалистични теми" и научна-фантастика. Просто  не са ми по вкуса, въпреки че съм правила изключение относно романтиката, е, нека го кажем- исторически любовни романи, съдържащи драма и романтика, естествено.

5.Популярен или много обичан герой от книга, който не харесваш: 

  Точно сега не мога да се сетя, за това ще посоча Гидиън от трилогията Скъпоценни камъни, но не Гидиън от последната книга, а Гидиън от първите две.


6.Популярен автор, който не успява да ти се хареса: 

  Стефъни Майер, Ана Тод, Е. Л. Джеймс...


7.Популярни и често използвани в книгите тропи, които си се уморил да срещаш (като "изгубени принцеси", продажни владетели, любовни триъгълници и др.)

Не понасям любовни триъгълници, забранената любов и мъже с черни коси и сини очи, чието телосложение е отвъд биологичните възможности. Не че се оплаквам за последното, но все пак ми писна от тази комбинация.
  Първо, мразя трудната любов като цяло, а когато момичето почне да се вайка кой да избере наистина много ме влудява.
  Да не говорим, че забранената любов между вампири и върколаци или пък между свръхестествени същества и хора чисто и просто ме влудява. Не я понасям. Защо пък не? Нима хората са по-лоши от съществата? Нима вампирите не могат да обичат само защото сърцето им не бие? 
  Пък за външността на мъжете мисля, че казах достатъчно- черна коса, сини/ сиви очи. Ами направете ги жълти, оранжеви...като искате да изпъкват...

8.Популярна поредица, която нямаш желание да прочетеш: 

 Прословутият Афтър, който посмъртно няма да нарека След. Това си е пълната глупост- типичната история за доброто момиче и лошото момче, като момичето е девствено, а момчето е спало с целия щат. При това са на 16/17. Да не говорим, че доколкото разбрах се случва едно и също- карат се, чукат се и се сдобряват, карат се, чукат се и се сдобряват и т'ва в 400 глави. Не мерси.

9.Казват, че "книгата винаги е по-хубава от филма", но има ли филмова или телевизионна адаптация, която харесваш повече от книгата-първоизточник? 

Здрач. Със сигурност предпочитам филма, особено последния. Първия е малко старомоден, но последния...с тази битка и всичко е 987654 пъти по-добър от книгата. Наистина. Това е единствения филм, създаден по книга, който препоръчвам вместо книгата. Така де, поредицата.
  Що се отнася до Дневниците на вампира, за мен сериала и книгите са 2 напълно различни неща, само дето харесвам повече книгите, защото сериала ми втръсна след 7-мия епизод на 3-ти сезон. признавам си, че главно исках да видя Деймън и Елена заедно.


Тагвам: Мели, ако никой вече не я е тагнал.

2 коментара:

  1. Наистина много ми харесват отговорите ти. Не знам някой друг да ме е тагвал. Направо се чудя как ще се постарая да не дублирам отговорите си с твоите. Просто.. съгласна съм с теб за всичко, АБСОЛЮТНО!! :3

    ОтговорИзтриване
  2. Напълно съм съгласна, че Открита пред теб е 100 пъти по-добра от 50 нюанса.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...