сряда, 8 април 2015 г.

Кросфайър- Силвия Дей (#Old)

  Кросфайър е поредица с главен жанр еротика. За сега има четири книги, но скоро се очаква и пета. Прочетох ги бързо, леки и завладяващи са, особено ако сте фенове на подробни еротични сцени.
  Не съм чела 50 нюанса, но знам сюжета и от начало двете поредици ми се сториха доста доближаващи се, но с изключение на това, че и двамата го правят доста често и че Гидиън Крос е сред топ 25-имата най-богати в света, а Ева Треймъл е... жена... Ъм, да, пролича си колко "добре" съм запозната с така популярната 50 нюанса... Защото там не знам каква е Анастейша, но едва ли е преминала през всичко това, през което е преминала Ева...или Гидиън. И двамата имат тъмно минало, прекалено... съвпадащо с това на другия, за да е просто съвпадение, аз бих го нарекла...съдба. (Година по-късно, вече запозната и отвратена от първата книга на 50 нюансовият боклук мога да кажа, че книгите нямат НИЩО общо и Кросфайър е много по-добра.)
  За разлика от 50 нюанса, където 90% от книгата е BDSM, а останалото драма, а пък и секса е садо-мазо и буквално Крисчън си намира извинение да изнасилва Анастейжа, поради невинността й и девственият й мозък на тази тема, в Кросфайър само 70% от книгата е за това, а останалите 30% са смесица от драма и романтика... чувства... показване на семействата на двамата и разкрития за миналото я на единия, я на другия или нещо от самата книга, което е що-годе главното в нея, като изключим Гидиън и Ева...
  Със сигурност ми хареса много, имайки предвид, че съм заклет фентъзи фен и не чета друго освен този жанр, но все пак, прочетох тези книги. Те не са дебели, не са пълни с натоварващи главата и мозъка описания, не, те са леки и лесни, не надвишават 300 страници и за привържениците на еротика и пряка реч, в тях има по много и от двете. Описания също не липсват, но са така добре написани, че дори не забелязвах кога съм ги прочела. 

  Главите не надвишават 23, но са дълги. Може би някъде по 20 страници или повече, но както казах, те са изключително леки и бързо се прочитат, още повече, когато се вглъбиш в това да разбереш какво става сега, защо Ева ревнува, когато Гидиън очевидно не може да свали очите си от нея или защо той ревнува, когато е очевидно, че тя танцува с братовчед си...
  Така де, това беше малък спойлер, може би с размерите на атом, за цялата поредица. Това са три книги, които прочетох почти една след друга, имайки малка пауза между първата и втората с друга книга, но накрая просто реших да ги прочета наведнъж, защото след 2 зарязани в началото книги, това беше дозата еротика, романтика и драма, които ми трябваха, за да ме поощрят да продължа с четенето на друга поредица, на която бях зациклила на 6-та книга, разбира се, роля в това взе и Мели, но това е друг въпрос.
 
Наистина силно ви препоръчвам да прочетете Кросфайър, на английски, на български... както желаете, просто трябва да разберете сами историите на Гидиън и Ева...на тези две така измъчени души...които се намират в големият град Ню Йорк и работят в една и съща сграда...

Сега от долу ще напиша имената на книгите, а горе са линковете към тях, кориците и резюметата им на български език.

1. Bared To You - Открита пред теб

2. Reflected in You - Отразена в теб
3. Entwined With You - Опиянена от теб
4. Captivated by You - Обсебена от теб
5. One With You -





  Само да кажа още нещо. Може би ще намерите Кросфайър не като поредица, а трилогия, което не мога да разбера, тъй като самата Силвия Дей казва в края на Опиянена от теб пише,  че това не е края на историята на Гидиън и Ева, а и самият край на книгата е доста...отворен, както и на четвъртата, която си поръчах и прочетох веднага щом излезе няколко месеца след като прочетох първите три.
  Хубавото на английският език е, че няма род и всъщност заглавията могат да бъдат преведени и в мъжки род, но тъй като книгата се разказва от името на Ева, явно са решили да го преведат в женски за това, но мога да ви кажа, че заглавията се отнасят и за двамата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...